Kváskování – dvoudenní kurz

1 690,00

Vyzkoušejte si celý proces přípravy chleba a dalšího kváskového pečiva v reálném čase.

DVOUDENNÍ KURZ!

Tento kurz je zaměřen na kváskové pečivo jak slané, tak sladké. Vše budete dělat od začátku až po upečení v reálném čase. Každý pracuje tak, aby si všechny typy pečiva osobně vyzkoušel. Maximální počet účastníků je 6, každému se můžu dostatečně věnovat.

Vyzkoušíte si překládaný „samostojný“ chléb v různých variantách zdobení, těsto běžné i celozrnné, s použitím „zápary“ (semínka, ovesné vločky atp.), případně se smaženou cibulkou, či jinými chutnými přídavky. Dále si upečeme čistě celozrnný chléb do formy, vhodný pro úplné začátečníky. Poslední v řadě bude sladké kváskové těsto, ze kterého upečeme klasické české buchty s makovou a povidlovou náplní.

Začínáme v pátek odpoledne (v 17.00 hodin). Připravíme si rozkvasy a těsto, které nám přes noc v lednici vykyne. Pracovat budeme přibližně do 20.30 hodin.

Pokračujeme v sobotu dopoledne (od 8.00 do cca 12.30 hodin). Zpracujeme vykynuté těsto a vše upečeme.

Domů si odnesete kvásek, upečené pečivo a recepty v tištěné podobě.

Suroviny, zástěra a malé občerstvení jsou pro vás připraveny. S sebou potřebujete pohodlnou obuv, malou skleničku se šroubovým víčkem na kvásek a plátěnou tašku nebo síťovku na odnos pečiva.

 

Termíny kurzů:
16.-17.10.2020 – (pátek – sobota)

Čas ukončení kurzu je orientační, v závislosti na šikovnosti účastníků a ochotě těsta kynout.

 

Cena kurzu 1.690,- Kč

 

Těším se na vás v Ateliéru

Marcela

Další informace

Termín kurzu

16.-17.10.2020