Kváskování – dvoudenní kurz

Vyzkoušejte si celý proces přípravy chleba a dalšího kváskového pečiva v reálném čase.

Tento produkt je momentálně nedostupný.

DVOUDENNÍ KURZ!

Tento kurz je zaměřen na kváskové pečivo jak slané, tak sladké. Vše budete dělat od začátku až po upečení v reálném čase. Každý pracuje tak, aby si všechny typy pečiva osobně vyzkoušel. Maximální počet účastníků je 6, každému se můžu dostatečně věnovat.

Vyzkoušíte si překládaný „samostojný“ chléb v různých variantách zdobení, těsto běžné i celozrnné, s použitím „zápary“ (semínka, ovesné vločky atp.), případně se smaženou cibulkou, či jinými chutnými přídavky.

Začínáme v pátek odpoledne (v 16.30 hodin). Připravíme si rozkvasy a těsto, které nám přes noc v lednici vykyne. Pracovat budeme přibližně do 20.00 hodin.

Pokračujeme v sobotu dopoledne (od 9.00 do cca 12.30 hodin). Zpracujeme vykynuté těsto a vše upečeme.

Domů si odnesete kvásek, upečené pečivo a recepty v tištěné podobě.

Suroviny, zástěra a malé občerstvení jsou pro vás připraveny. S sebou potřebujete pohodlnou obuv, malou skleničku se šroubovým víčkem na kvásek a plátěnou tašku nebo síťovku na odnos pečiva.

 

Termíny kurzů:
12.-13.6.2020 – (pátek – sobota)

19.-20.6.2020 – (pátek – sobota)

Čas ukončení kurzu je orientační, v závislosti na šikovnosti účastníků a ochotě těsta kynout.

 

Cena kurzu 1.690,- Kč

 

Těším se na vás v Ateliéru

Marcela

Další informace

Termín kurzu

12.-13.6.2020, 19.-20.6.2020