Kváskovací sobota – slané i sladké

Průřez kváskováním od chleba až po koláče během jedné soboty.

Kurz vhodný pro ty, kteří již mají s kváskem nějakou zkušenost.

 

Tento produkt je momentálně nedostupný.

Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Sobotní celodenní kurz!

Tento kurz je zaměřen na kváskové pečivo, tentokrát nejen klasiku –  samostojný pšenično-žitný chléb, celožitný chléb, ale i sladké pečivo. Vše budete dělat od začátku až po upečení v reálném čase. Každý pracuje tak, aby si všechny typy pečiva osobně vyzkoušel. Maximální počet účastníků je 6, každému se můžu dostatečně věnovat.

Vyzkoušíte si překládaný „samostojný“ chléb v různých variantách zdobení, těsto běžné i celozrnné, s použitím „zápary“ (semínka, ovesné vločky atp.), případně se smaženou cibulkou, či jinými chutnými přídavky. Ukážeme si kváskové chipsy a další nápady jak využít kvásek, když ho máte moc:-).

Vytvoříme sladké kváskové těsto a upečeme z něj koláče, rohlíčky, uzly s různými náplněmi.

Budeme péct nejen z žitného kvásku, ale také z pšeničného tuhého kvasu, tzv. lievito madre, který ke mně doputoval přes několik lidiček až ze Sicílie a je s ním spojen krásný příběh.

Začínáme v sobotu v 9.00 hodin. Předpokládaný konec kurzu je kolem 17.00 hodiny, v závislosti na ochotě těsta kynout:-).

Domů si odnesete oba kvásky (žitný i tuhý pšeničný), upečené pečivo a recepty v tištěné podobě.

Suroviny, zástěra a malé občerstvení jsou pro vás připraveny. S sebou potřebujete pohodlnou obuv, dvě malé skleničky se šroubovým víčkem na kvásek, mísu s víkem na těsto a plátěnou tašku nebo síťovku na odnos hotového pečiva.

 

Termíny kurzů:

10.6.2023 – sobota – od 9.00 do cca 17.00 hodin. Čas ukončení kurzu je orientační, v závislosti na šikovnosti účastníků a ochotě těsta kynout.

 

Cena kurzu 1.890,- Kč

 

Těším se na vás v Ateliéru

Marcela

Další informace

Termín kurzu

10.6.2023