Popis
Na tomto kurzu se naučíte:
- péct kváskový chléb s celozrnnou moukou
- péct toustový chleba ve formě, klasický, bílý, nadýchaný, který vám dlouho vydrží díky použitému kvásku zvaném „biga“ ze sušeného droždí, včetně tvarových variant
- pracovat s kváskem i droždím
- poznávat celozrnnou mouku, kde nakupovat a jak uchovávat
- jak ještě využít kvásek (např. na palačinky, pomazánku)
- poznat rozdíly mezi pšeničným a žitným kváskem
- jak uchovávat kvásek ale i hotové pečivo
Domů si odnesete vše, co nesníte na kurzu. S sebou potřebujete jen pohodlné oblečení, obuv, sklenici se šroubovým víčkem na kvásek a tašku na ještě teplý chléb (síťovku nebo alespoň papírovou tašku). Veškeré suroviny, zástěru a malé občerstvení dostanete na kurzu.
Kurz je určen pro maximálně 6 osob.
Termíny:
3. října 2020 (sobota) – od 9.00 hodin, předpokládaný konec kurzu kolem 14.00 – 15.00 hodiny, v závislosti na ochotě těsta kynout
Cena kurzu: Kč 1.490,-
(poznámka k platbě: lze platit ve dvou splátkách, 50% ihned po přijetí potvrzení objednávky a 50% nejpozději 5 pracovních dní před konáním kurzu)