Kimchi – fermentovaná pochoutka

Nakrájet, smíchat, zkvasit aneb vyrábíme KIMCHI – fermentovanou zeleninu 

Vitamínová bomba nejen na zimu!

Při objednávce a platbě do 31.7.2023 je cena jen 590,- Kč

Tento produkt je momentálně nedostupný.

Katalogové číslo: - Kategorie:

Popis

Urodilo se vám hodně zeleniny a nevíte co s ní?
Nebo nemáte zahrádku, ale chcete mít zásobu zdravé zeleniny na nadcházející chladné dny?
Září je ideální doba na fermentování čerstvé křupavé zeleniny.

Receptů na KIMCHI je hodně, podobně jako receptů na naši zelňačku, nebo bramborový salát. V každé rodině se dělá jinak a většinou se snažíme přiblížit k takové chuti, kterou známe z dětství.
Kimchi je ale v našich končinách poměrně nová věc, ale pochoutka je to neskutečná.

Recept, kterého se držím na kurzu, je lehce přizpůsoben tomu, co se dá u nás lehce sehnat, nicméně chutí si nic nezadá s originálem. Má mnoho možností a variant – ostřejší, kyselejší, pálivější – libovolně dle chuti.

Na tomto kurzu se naučíte:
– jak probíhá fermentace a jak ji využít
– jak ovlivňují chuť jednotlivé ingredience, doba kvašení, množství soli atd.
– co obnáší kvašení a na co je potřeba dát si pozor
– pár triků ke krájení cibule a ostatní zeleniny a jak při tom nepřijít o prsty – krájení velkým kuchařským nožem (k dispozici v Ateliéru)

Domů si odnesete směs kimchi, kterou necháte kvasit, přesný recept a postup, celozrnnou rýžovou bio mouku pro domácí kvašení a spoustu užitečných informací.
S sebou potřebujete jen litrovou sklenici s dostatečně širokým hrdlem (otvorem prostrčíte svou ruku), pohodlné oblečení a obuv. Veškeré suroviny, zástěru a malé občerstvení dostanete na kurzu.

Termíny:
30.9. (sobota od  9.00 do cca 13.00)

Cena kurzu 690,- Kč

Při objednávce a platbě do 30.6.2023 je cena kurzu jen 590,- Kč

Další informace

Termín kurzu

30.09.2023